Dat Japanners met bijzondere gadgets op de proppen kunnen komen wisten we natuurlijk al wel, maar dat zelfs de toiletten een high tech functie
krijgen is toch wel erg veel van het goede. Onze Aziatische buren hebben een toiletpot ontwikkeld die reageert op bluetooth. Dit zal zijn voordelen hebben, maar het heeft ook zeker nadelen. De bleutoothverbinding blijkt namelijk gemakkelijk te hacken!

Pincode

Bij toeval werd ontdekt dat alle Satis Bluetooth-toiletten dezelfde Bluetooth-pincode ‘0000’ gebruiken. Hierdoor kan in principe iedereen toegang totBluetooth toilet de wc’s krijgen. Wanneer iemand via de Android-app My Satis, met een Bluetooth-wc in de buurt verbindt, kunnen verschillende functies van het toilet worden geactiveerd! Zo wordt het mogelijk om het toilet door te spoelen of naar een gedetailleerde geschiedenis van kleine en grote boodschappen te kijken. Mensen met kwaad in de zin kunnen ook spontaan de bidet- en droogfuncties van de wc activeren. Hierdoor is het mogelijk om van een afstand plotseling een straal met water of hete lucht te activeren.

Nederland

Niet iedereen kon helaas de humor van deze acties inzien. Satis is daarom momenteel bezig de functie te beveiligen. Voorlopig zal het ook nog niet mogelijk zijn om deze functie op Nederlandse toiletten toe te passen. Heeft u wel een toilet dat af en toe spontaan water spuit? Neem dan contact op met uw loodgieter bij u in de buurt!

Terug naar het overzicht
Bel ons gratis: 0800 5663443

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een loodgieter dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Loodgieter en maak direct een afspraak met uw vakman.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.