Gasleiding aanleggen

Het aanleggen van een gasleiding is een klus die u kan uitbesteden aan een loodgieter, maar wist u dat u dit ook zelf kan uitvoeren? Het vraagt een klein beetje handigheid en kennis, maar met deze tips moet u toch een heel eind kunnen komen.
Gasleiding aanleggenEen bouwmarkt verkoopt allerlei materialen om u met deze klus te helpen. Voor het aan elkaar koppelen van de buizen, kunt u kiezen voor solderen of knellen. In het geval van solderen, heeft u een soldeerapparaat en metaal nodig. Bij de keuze voor knellen, heeft u knelkoppelingen nodig. Voor het gebruik en aanleg van gasleidingen mag u alleen gebruikmaken van roodkoper van 15mm, let erop dat koppelingen het GASTEC of GIVEG-keurmerk hebben.

De eerste stap is het schoonmaken van de buizen met een borsteltje en wat afwasmiddel. Zo worden onzuiverheden duidelijk en kunnen de leidingen eventueel nog geschuurd of gevijld worden.

Vervolgens kunnen de leidingen gelegd worden. Hierbij moet rekening worden gehouden met de locatie. Leidingen voor de gasmeter mogen niet worden aangepast en zijn in beheer van de leverancier of netbeheerder. Wilt u hier iets aan veranderen? Dan moet u altijd contact opnemen met de daarvoor verantwoordelijke instantie. Om de 40 centimeter moet de buis vast gemaakt worden aan de muur. Ook de materialen die de buizen aan de muur bevestigen, kunt u kopen bij de bouwmarkt.

Dit kan een gevaarlijke klus zijn! Lukt het niet of doet u het liever niet zelf? Neem dan contact op met 0800 5663443.

Terug naar het overzicht
Bel ons gratis: 0800 5663443

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een loodgieter dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Loodgieter en maak direct een afspraak met uw vakman.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.