Leidingsystemen van kunststof

Kunststof leidingenBij het aanleggen van water- en gasleidingen heeft u de keuze uit diverse materialen. De laatste jaren zijn op dit gebied veel ontwikkelingen gaande. Zo kunt u kiezen voor kunststof leidingsystemen. Kunststof heeft vele voordelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Het aanleggen van kunststof leidingen is eenvoudig te leren. Maar voor dit soort klussen kunt u natuurlijk altijd een loodgieter inschakelen. Voor een vakman is het aanleggen van een leidingsysteem routinewerk. De kunststof delen kunnen gemakkelijk aaneen worden gezet door middel van lijmen of lassen. Verder is kunststof licht in gewicht, wat transport voordelen oplevert.

Corrosievrij en kostenbesparend

Kunststof is in de regel corrosievrij. Als gevolg van materiaal spanning en een gasachtige of vloeibare stof kan er inwendige corrosie ontstaan. Dit komt doordat metalen niet bestand zijn tegen bepaalde factoren. Bij kunststof is er geen schaalwerking in de buis, waardoor er nauwelijks corrosie kan optreden.

Kunststof is qua materiaal en montage prijstechnisch interessant. Zo heeft kunststof een uitstekende isolatiewaarde. Hiermee bespaart u op de aanschaf van isolatiemateriaal. In veel gevallen is het aanbrengen van isolatiemateriaal helemaal niet nodig. Verder bespaart u met de keuze voor kunststof op een brandverzekering, die u wel nodig zou hebben bij het lassen van een stalen leiding in uw woning.

Terug naar het overzicht
Bel ons gratis: 0800 5663443

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een loodgieter dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Loodgieter en maak direct een afspraak met uw vakman.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.